Fit-District-Live_logo-RGB.png

Handleiding voor App gebruik

De Fit District Live online omgeving is ontwikkeld om jou de tools te geven die je nodig hebt om op een eenvoudige en bovenal effectieve manier te werken aan je doelstellingen. Er is over alles nagedacht waar je mee te maken krijgt om jouw doelstelling te halen.

Weergave mogelijkheden:

De Fit District Live App

of de online omgeving via desktop.

https://fitdistrictlive.virtuagym.com/

Foodtracker met jouw persoonlijke voedingsplan [alleen pro leden]

De Fit District Live foodtracker is een tool die in de app is ingebouwd waarmee je snel je voeding kan controleren op kilocalorieën en voedingsstoffen. Je kan de streepjescodes van producten scannen zodat automatisch de inhoud van de producten in je beeld springen.

Het meest unieke aan de Fit District Live foodtracker is dat het middels een aantal persoonlijk gegevens en je doelstelling jouw persoonlijke kilocalorie behoefte en de verdeling van de macro nutriënten (eiwitten, vetten en koolhydraten) voor jou uitrekent. Zo heb je altijd je persoonlijke voedingsplan op zak zodat jij gericht met je voeding kan werken.

Zichtbaarheid groepen:

In de Fit District Live app heb je een mogelijkheid om de community zichtbaar te krijgen

– Klik op community in de onderste balk (4e icoontje van rechts) > groepen aanklikken > toevoegen

Work-outs

Je bent gebaad bij kortdurende work-outs die je op elk moment van de dag kan volgen. Met je eigen lichaamsgewicht, eventueel een matje en materialen die een ieder in huis heeft zijn de work-out ideaal voor jou. Wij werken met verschillende programma’s en in opbouw van levels.

In de work-out-video’s zitten voorafgaand aan de trainingen verschillende oefeningen die ingezet kunnen worden als warming-up. Denk hierbij aan oefeningen als planken, hoofd, schouders knie en teen etc. Je kan ook altijd het eerste setje van een oefening iets rustiger uitvoeren zodat het lichaam zich goed kan voorbereiden op een hogere intensiteit. Uit de meeste wetenschappelijk onderzoeken naar een cooling down blijken geen duidelijke voordelen naar voren te komen. Echter zijn wij van mening dat als het goed voelt om het te doen dat je prima wat rek en strek oefeningen kan doen of een stuk uit kan lopen of fietsen.

Community

In de Fit District Live app heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de Fit District Live community. Het online platform waar je mee kan doen aan challenges, informatie en gezelligheid kan delen met andere deelnemers in de app. Je hebt je eigen persoonlijke pagina waarmee je andere deelnemers kan volgen, likes kan geven en berichten kan delen. De Fit District Live community waar je samen met alle deelnemers werkt aan het halen van jouw persoonlijke doelstellingen.

Resultaat

Je metingen doe je zelf en het de resultaten voer je in onder de kop voortgang. Je krijgt na het invoeren van verschillende metingen een grafiek te zien van jouw behaalde resultaat. Je kan veel verschillende en uiteenlopende metingen invoeren.

Afhankelijk van jouw doelstellingen kan jezelf bepalen welke metingen je doet en invoert in de app. De Fit District Live app heeft vele opties en meet mogelijkheden. Al deze mogelijkheden kan je op de volgende manier inzichtelijk krijgen:

invoeren omvang, gewicht, etc: plan > + rechts bovenin > log voortgang > dan staat er een waarde (bijv gewicht). met een pijltje – druk daar op en kies je waarde.

Koppel je Fitbit

Heb je een Fitbit tracker dan kun je dit koppelen zodat je gegevens automatisch zichtbaar worden in de Fit District app.

Ga naar fitdistrictlive.virtuagym.com en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
Met het pijltje naar onderen klik je op accountinstellingen
Vervolgens klik je op Koppelingen om te koppelen
Je wordt dan doorgestuurd naar de website van Fitbit
Hier kan je je email en wachtwoord invullen en dan wordt de Fitbit automatisch gekoppeld met Virtuagym (Fit District Live).

Koppel Apple gezondheid app of de google play app

Ga naar de Apple gezondheid app of de google play app en voeg hier bij instellingen de Fit District Live app. Op deze manier kan je verschillende gegevens die die deze apps registreren koppelen aan de Fit District Live app.

E-mails uitschakelen

Uitschakelen mails via fitdistrictlive.virtuagym.com:

Accountinstellingen > Email opties > Geef daar op wat je wel en niet zou willen ontvangen.

Uitschakelen mails en notificaties via de Fit District Live app:

Account > Tandwiel rechts bovenin > notificaties > kies dan uit de opties.

Recepten invoeren [alleen pro leden]

Recept aanmaken in de voedingsapp Gebruik je vaker hetzelfde recept? Dan is het handig om dit recept aan te maken zodat je de ingrediënten niet steeds opnieuw in hoeft te voeren.

Voeding > Druk rechts bovenin op de + > Ga dan onderin naar maaltijden > geef je recept een naam en voeg de producten toe.

Notificaties ontvangen via e-mail

Notificatie-mails ontvangen om de geplaatste berichten van Fit District Live en alle members en snel te kunnen zien: Je kunt de notificaties aanzetten via: www.fitdistrictlive.virtuagym.com Dan het tandwiel en vervolgens e-mail opties.

Work-out video’s

Binnen de Fit District Live omgeving vind je volledig opgenomen en ingesproken video’s. Op deze manier is het heel makkelijk te volgen ook als je even niet naar het scherm kijkt.

Als het op sommige momenten misschien even te zwaar word of je de training even moet stoppen zet je de video op pauze.

De video’s zijn te bekijken via onze app of via het online portaal [De linkjes staan in de community groep ”Fit District Live work-out video’s]

Work-out categorieën

De allernieuwste Fit District Live work-out video’s staan online! Er zullen elke 3 maanden nieuwe work-outs aan toegevoegd worden.

– Boks Fit

– Yoga

– BBB (benen/billen/buik)

– Power

Work-out video’s Afspelen en zichtbaarheid

Deze work-outs zijn onderverdeeld in levels, Start bij level 1 en combineer de trainingen eventueel.

Ze worden allemaal compleet meegedaan en je hebt over het algemeen geen materialen nodig behalve een matje en af en toe een stoel of iets dergelijks. De Fit District Live work-out video’s kan je op verschillende manieren afspelen: mobiel, pc/laptop of smart televisie. Op het moment dat de Fit District Live app als applicatie en als icoontje wordt weergegeven op je scherm dan heb je de Fit District Live app geïnstalleerd. Als je naar www.fitdistrictlive.virtuagym.com gaat en je logt hier in heb je de digitale omgeving inzichtelijk. Met beide manieren heb je inzicht in je persoonlijke portaal. In de basis kan je precies dezelfde dingen alleen ziet de omgeving en (aan)klik mogelijkheden er net iets anders uit. Je kan de work-outs video’s afspelen op 2 verschillende manieren. De work-out-video’s kan je afspelen op de Fit District app of via www.fitdistrictlive.virtuagym.com

Fit District Live App

Fit District Live web omgeving

Ga naar: www.fitdistrictlive.virtuagym.com en log in met jouw gegevens.

Invoeren metingen

Invoeren omvang, gewicht, etc: Plan – + rechts bovenin – Log voortgang – dan staat er een waarde (bijv gewicht) met een pijltje – druk daar op en kies je waarde.
Invoeren metingen
invoeren omvang, gewicht, etc: plan > + rechts bovenin > log voortgang > dan staat er een waarde (bijv gewicht). met een pijltje – druk daar op en kies je waarde.

Kilocalorie inname handmatig wijzigen [alleen pro leden]

Wijzigen dagelijks advies kcal: Ga naar je voedingsdagboek op: www.fitdistrictlive.virtuagym.com en klik op (bewerken). Dit staat achter ‘Dagelijks Advies’.

Synchroniseren

*Om je de laatste versie en je eigen updates volledig up-to-date hebben kan je het volgende doen;
*Open de Fit District Live app.
*Klik op het icoontje ‘account’. Deze staat helemaal rechts onderin beeld.
*Als het scherm zich opent staat er rechtsboven in beeld een tandwieltje.
*Scrol vervolgens helemaal naar beneden tot het kopje account. Je klikt dan op nu synchroniseren.
*Nu is de Fit District Live app volledig up to date!

Heb je nog vragen?