Stappenplan

Wat leuk dat je lid bent geworden bij Fit District Live! Dat betekent dat we vanaf nu hard aan de slag gaan om jouw doelen te behalen. Dit stappenplan kun je volgen om bij jouw uiteindelijke doel te komen. Dit gaat vaak in stapjes vooruit, met vallen en opstaan. Dus probeer niet op te geven en houd altijd het einddoel waar je naartoe wilt in gedachten. Er is geen mens op de wereld die geen tegenslagen heeft meegemaakt. Gun jezelf de kans om je zwaktes onder ogen te komen en deze te verbeteren. Geniet ervan als je ook maar een beetje resultaat behaalt. Volg het stappenplan en blijf doorgaan tot je bij het uiteindelijke doel bent.

Geef niet op! Super goed dat je de eerste stap hebt gezet. We gaan beginnen!

Inhoud:

1.Meting en voortgang bijhouden

2.Voeding

3.Bewegen en sporten

4.Afsluiting

”Iedereen start bij 0, maar het gaat erom dat je start en het juiste plan hebt, zodat je er 100% focus op hebt. Dan wordt het dag in, dag uit leuker”

  1. Meting en voortgang bijhouden.

Als het goed is heb je door het invullen van de online intake je doel concreet gemaakt en heb je obstakels en bezwaren uit de weg geruimd door jezelf op prioriteit nummer één te zetten. Mooi! Nu weet je zeker dat je jouw doel gaat behalen. Dan beginnen we nu met de meting. Je kunt verschillende metingen doen. Wij hebben de meest waardevolle metingen voor jou op een rij gezet.

Gewicht: Afhankelijk van het doel dat je hebt kun je jezelf iedere week wegen. Het gewicht voer je in de app in onder de button ‘Voortgang’. Dit doe je iedere week op een vast moment en een vast tijdstip dat je zelf mag bepalen, bijvoorbeeld: maandagochtend 8:00 uur.

Taillemeting/ heupmeting/ billenmeting/ bovenbeenmeting: Voor deze meting heb je een meetlint nodig. Draai het meetlint rondom je buik op de smalste plaats en meet aan de voorkant het aantal centimeters met één decimaal achter de komma (bijv. 90,7). Probeer hetzelfde te doen met het meetlint op de navel. Plaats het meetlint weer rond je heupen en meet op je navel de omvang in centimeters met één decimaal achter de komma. Hetzelfde doe je met de billen en bovenbenen. Voor het meten van de bovenbenen is de afstand vanaf de grond belangrijk. Wanneer je hulp vraagt aan iemand die bij je in de buurt is, kun je de hoogte opmeten vanaf de grond tot aan boven de heup. Kies een punt waar je jouw bovenbeen wil meten en schrijf de hoogte op, zodat je de volgende keer op dezelfde plek kunt meten. Dan plaats je het meetlint rond je been en meet je de omvang.

De resultaten van de metingen kun je opslaan onder de button ‘voortgang’ via de app. Je kunt het uiteraard ook op papier kunnen bijhouden.

Optioneel: Vetpercentage meting. Met aanschaf van een huidplooimeter kun je jouw vetpercentage opmeten. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf 7 euro bij bijvoorbeeld bodyenfitshop.

Mocht je gebruik willen maken van de huidplooimeter, dan wil ik je verwijzen naar de gebruikers-beschrijving van deze meter. Het handigste is om te meten via de vierpuntsmeting. Dit is een waardevolle meting. Ook deze meting kan je invoeren in de app onder de button ‘voortgang’.

Wanneer/ hoe vaak

Het gewicht meet je iedere week op een vast tijdstip.

De omvangmeting doe je iedere week, maar bij voorkeur om de drie weken. Na drie weken is het resultaat duidelijker. Als je iedere week meet kun je je motivatie verliezen wanneer er nog geen resultaat is. De kans is veel groter dat je na drie weken zeker resultaat hebt. Maar als je niet kunt wachten mag dit uiteraard ook vaker! Handig om te weten: vaak verlies je als eerste vet op de plaatsen waar je het niet kwijt wilt, zoals je borst en je billen.

Voor- en na foto’s

Wij zijn erg benieuwd naar resultaten die je hebt behaald. In zwemkleding of ondergoed kun je het beste resultaat foto’s vergelijken. Dit is uiteraard geen verplichting, als je het leuk vindt dan mag je jouw resultaat met ons delen via info@fitdistrictlive.nl. Dat zouden wij fantastisch vinden!

  1. Voeding

Binnen de app zie je button ‘voeding’. De food app wordt geopend en je kunt hier jouw voedingsdagboek bijhouden. De app houdt precies bij hoeveel jij nog mag eten en hoe hoog je zit in de koolhydraten, vetten en eiwitten. Je kunt alle producten die je eet en drinkt toevoegen aan je dagboek door ze te selecteren in de productenlijst of door ze handmatig toe te voegen met de knop rechtsboven, de QR code scanner. Door je eetpatroon bij te houden word je steeds bewuster van wat je eet en hoeveel je mag eten. Probeer dit goed bij te houden om je overzicht compleet te houden. Alleen dan kan je gerichter en sneller bij jouw doel komen. Je gedrag is 95% onbewust. Door deze app word je bewuster van jouw eetpatroon. Probeer op vaste tijdstippen te blijven eten, bijvoorbeeld om de twee uur. Regelmaat ontwikkelen in je eetpatroon is ook erg belangrijk.

Balansdagen

Het is erg moeilijk om ineens je hele levensstijl aan te passen. Probeer daarom maximaal één keer per week een maaltijd in te plannen die je erg lekker vindt en een 10 geeft! Bij alles wat wordt aangeboden (bijvoorbeeld taart, chips etc.) kun je bepalen of jij dit een 10 waard vindt. De 10 mag je één keer per week uitgeven. Dus ben er zuinig mee! 😉

Rust

Bezig zijn met het veranderen van jouw levensstijl naar een gezondere levensstijl kost veel energie. In je hoofd moet je steeds vechten tegen oude gewoontes. Probeer voldoende rust te pakken, zodat je lichaam de veranderingen kan verwerken. 

  1. Bewegen/sporten

Bewegingsnorm

Naast beginnen met sporten is het ook belangrijk dat je door de dag heen lekker blijft bewegen. Een mensenlichaam is erop gebouwd om voldoende te bewegen. Probeer vijf dagen in de week minimaal een half uur te bewegen (wandelen, fietsen, de tuin doen, auto wassen etc.) Het handigste is om dit in te plannen op een vast moment, bijvoorbeeld net na het avondeten of net na de lunch.

Fit Norm

We gaan buiten het bewegen om natuurlijk aan de slag met de work-outs in de app. Met deze work-outs voldoe je volledig aan de fitnorm en ben je voldoende actief. 

Activiteiten plannen en uitvoeren

Plan de work-outs per drie weken in je agenda. Dit maakt het concreet en het is een goede stok achter de deur. Je gaat aan jezelf werken en niets is belangrijker dan het doel dat je nu voor ogen hebt. Je kunt ook gebruik maken van het voorbeeld dat wij al hebben uitgewerkt voor je. Deze vind je onderaan dit stappenplan en in de e-mail die je van ons ontvangen hebt. Zo hoef je de sportmomenten alleen nog maar in te plannen in jouw agenda.

  1. Afsluiting

In de app is een community aangemaakt voor alle mensen die meedoen aan dit programma. Je kan dus ervaringen delen met elkaar en elkaar ondersteunen. Je zal ervan opkijken hoeveel mensen er positief reageren als je bij je uiteindelijke doel komt. Zo kunnen we elkaar inspireren en motiveren om door te blijven gaan om bij jouw doel te komen!

We vinden het echt supergoed dat je deze stap hebt genomen om je leefstijl te gaan veranderen. Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar bedenk dat vooral jouw mindset de grootste rol speelt. Voel je jezelf eventjes wat minder, probeer dan een work-out te doen of een stukje te wandelen, zodat je weer nieuwe energie krijgt. Je hebt de eerste stap gezet door dit stappenplan helemaal te lezen en vanaf nu gaan we lekker aan de slag en kan jij zo snel mogelijk jouw fittere lichaam ervaren.

”Your Lifestyle, Your Brand, Your District”

Wij kunnen niet wachten op jullie ervaringen!

Team Fit District Live